TEK BÖBREKLİ HASTAYA KAPALI BÖBRREK TAŞI AMELİYATI YAPILDI
27 Haziran 2022

TEK BÖBREKLİ HASTAYA KAPALI BÖBRREK TAŞI AMELİYATI YAPILDI….

Hastanemiz’de sol böbreği daha önceden böbrek taşları nedeniyle alınan hastanın tek olan sağ böbreğinde’ki taşlar kapalı yöntemle temizlendi.

54 Yaşındaki İ.B. İsimli hasta tek olan sağ böbreğinde’ki taşlardan dolayı rahatsızlanarak Hastanemiz Üroloji polikliniğiniğimize başvurdu. Yapılan tekliklerde sağ böbreğin’de 4 cm’ye yakın tek bir taş tespit edilen hastaya sırt bölgesinden açılan bir delikle PNL (PERKÜTAN NEFROLİTOTOMİ AMELİYATI) böbrek içindeki taş temizlendi.

Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren hastanemiz üroloji doktorlarımız Uzm.Dr.Deniz İPEK ve Uzm.Dr.Süleyman Sıtkı URALOĞLU yaptıkları ameliyat hakkında bilgi verdiler. Böbrek taşlarının tedavisin de 2 cm kadar olan taşlarda ESWL ( Vücut Dışı Ses Dalga Tedavisi)  ya da vücut doğal boşluklarından girilerek yapılan kapalı ameliyatlar (Ureterorenoskopi) tercih edilir. 2 cm den büyük olan taşlarda ise öncelikle bel bölgesinden girilerek yapılan Perkütan Nefrolitotomi ameliyatı yapmaktayız. Bu ameliyatların böbrek fonksiyonları üzerine olumsuz bir etkisinin olmadıklarını vurguladılar. Hastamız İ.B. nin  tek olan sağ böbreğinde ki taşlara Perkutan Nefrolitotomi ameliyatı yaptıklarını ameliyatın başarılı olduğunu ve hastanın 3 gün içerisinde taburcu olarak normal hayatına döndüklerini belirtiler.

Hastanemiz’de son 2 yılda 60 tane Perkütan Nefrolitotomi ameliyatı yaptıklarının ve artık Yalova halkının bu ameliyatlar için diğer illere gitmelerine gerek kalmadığını vurguladılar. Hastanemiz de bu ameliyatları yapmamıza büyük desteği olan başta Sağlık Müdürümüz Dr. Emrah ERAY ve Başhekimiz Uzm.Dr.Recep HACI’ya teşekkür ederiz dediler.
nefrolotomi.jpeg