Sıkça Sorulan Sorular
23 Ekim 2023

Nasıl Randevu Alırım?

Alo182 Aranarak; Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numarası verilir.
Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.
Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir.
Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.
Alo 182'nin yanı sıra "Online Randevu Sistemi" aracılığıyla da randevu alabilmektedir.
Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır.
Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir.
Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır.
Hesabınıza E-Devlet şifrenizi kullanarak da giriş yapabilirsiniz. İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.

Muayene Olmak için Gereken Evraklar Nelerdir?

Hastanemizde muayene olmak isteyen hastaların Sosyal Güvenlik Kurumlarından müstehak olduklarından emin olmaları gerekmektedir. Aksi hallerde hastaneye gelmeden önce Sosyal Güvenlik Kurumlarına uğramaları gerekmektedir. Hastaların yanlarında getirecekleri evraklar;
*Nüfus cüzdanları,
*Randevu PIN numaraları,
*Eski tahlil sonuçları ve çekilmiş filmler,
*Varsa kullandıkları ilaçlar ve listesi,
*Varsa sağlık karneleri,
*Varsa ilaç ve diğer allerjileri bulunan maddelerin listesi,
*Varsa kronik hastalıklarının listesi ve eski epikriz evrakları,
*Varsa daha önce hastanede yapılan işlemler listesi, hastalık geçmişleri,
*Biliniyorsa tedavi oldukları hekim isimleri getirmeleri,
*Kan alınması gereken durumlarda son 8 saat içerisinde aç olmaları gereklidir.

Tahlil Sonuçlarını Nasıl Öğrenebilirim?

Yaptırmış olduğunuz tüm tahliller ve sonuçlarını tarih ve açıklama bazında referans değerleri ile birlikte https://www.enabiz.gov.tr/ görebilirsiniz.

Dermatoloji Bölümünde Hangi Hastalıklar Tedavi Edilir?

Dermatoloji bölümü, tüm cilt hastalıklarının tanı ve tedavisine yönelik hizmetler verir. Mantar hastalıkları, sedef hastalığı (psoriasis), akne, ergenlik sivilceleri, egzamalar, frengi, bel soğukluğu gibi zührevi hastalıklar, tüm cinsel yolla geçen deri hastalıklarının tedavisi, deri kanserleri (melanoma teşhisi ve tedavisi), doğum lekeleri, saç dökülmeleri, ilaç alerjileri, kurdeşen (ürtiker) tedavisi ve nedenlerinin araştırılması, güneş alerjisi ve tedavisi, ağız içi hastalıkların tedavisi, Behçet hastalığı, aft, dil mantarı ve diğer hastalıklarının tedavisi, genetik geçişli deri hastalıkları, siğil, et benleri ve molluskum, tırnağın mantar hastalıkları, tırnak kalınlaşmaları, tırnak batması ve diğer tırnak hastalıkları, deride yağlanma, kepeklenme gibi rahatsızlıkların tanı ve tedavisi dermatoloji bölümlerinde gerçekleştirilir.

Mantar Hastalıkları Nelerdir?

Ayakta, saçlarda, tırnaklarda, üreme organlarında ya da gövdede görülebilir. Sıcak yaz günlerinde daha sık görülen bu hastalıklar, mantarların doku içerisine yerleşip üremesi ve enfeksiyon oluşumunu tetiklemesiyle seyreder. Deride kızarma, kabarcık oluşumu, kaşıntı, sululuk ve kötü koku oluşumu gibi belirtiler gösterir. Özellikle cildin nemli ya da uzun süre boyunca havasız kalması mantar hastalıklarını tetiklemektedir.

Paraziter Cilt Hastalıkları Nelerdir?

Uyuz hastalığı, saç biti, kene tutunmaları ve vücut biti gibi hastalıklardır. Bu hastalıklar bulaşıcı olduğu için en kısa sürede tedavi edilmesi önemlidir.

Alerjik Hastalıklar Nelerdir?

Güneş alerjisi, böcek ısırıkları, polen alerjisi, ilaçların yan etkisi olarak ortaya çıkan reaksiyonlar ve gıda maddeleri nedeniyle oluşan alerjik tepkiler örnek gösterilebilir. Alerji ilaçları ile şikayetlerin giderilmesi mümkün olsa da alerjenlere maruz kalınması halinde tekrarlanacaktır.

Sedef Hastalığı Nedir?

Deri üzerinde görülen gümüş rengi pullanmalarla belli olur. Sebebi henüz belirlenmemiş olsa da, cildin sebepsizce iltihaplanması ve cilt yenilenmesinin 3 ila 4 günde bir tekrarlanmasıyla seyreder. Bulaşıcı olmasa da genetik olarak aktarılan bir hastalıktır.

Ağız İçi Hastalıklar Nedir?

Yanak mukozası, dil, dil altı, diş etleri, ağız boşluğu ve damaklarda görülen sağlık sorunlarıdır. Lezyon oluşumları, yarıklar, enfeksiyon ve iltihap oluşumları ya da kistik yapılar olarak görülebilir.

Bağ Dokusu Hastalığı Nedir?

Lupus hastalığı, romatoid artrit, iltihaplı kas hastalıkları ve skleroderma hastalıkları örnek gösterilebilir. Hastalığın semptomları ve seyrine bağlı olarak tedavi uygulanır.

Atipik Benler Nedir?

Nevus olarak da bilinir. Sıradan benlerin aksine dağınık şekilli, büyüyen ya da küçülen, genellikle merkezi daha koyu renkli olan benlerdir. Pigment hücrelerinin grup olarak büyümesiyle meydana gelir.

Siğil Nedir?

İnsan Papilloma Virüsü nedeniyle görülen bir sağlık sorunudur. Cilt üzerindeki açık bir yaraya yerleşen bu virüs, cilt dokusunun sertleşmesine ve tümsek haline gelmesine yol açar. İyi huylu olmakla birlikte, bulaşıcı bir hastalık olduğu için tedavisi önemlidir. Yalnızca hasta kişiden sağlıklı kişilere değil, kişinin kendine de bulaşma riski bulunur.

Egzama Hastalığı Nedir?

Ülkemizde en sık karşılaşılan cilt hastalıklarının başında gelir. Kuru cilt, kimyasallara maruz kalmak, çok soğuk ya da sıcak havalar gibi etmenler cildin koruyucu bariyerini tahrip edebilir. Bu durum sonucunda kaşıntı, kızarıklık ve pul pul dökülmelerle kendini gösteren egzama sorunu ortaya çıkar.

Yatış, Sevk ve Taburcu işlemleri Nasıl Yapılmaktadır?

Hastanın poliklinikten yataklı tedavisine karar verilirse hekim hastanın yatışını bilgi sistemi üzerinden yapar. Hasta kimliği ve kimlik fotokopisi ile birlikte yatışı yapılan kliniğe giderek ilgili klinik sekreterine müracaat eder. Yatışı yapılan her hastamıza kimlik tanımlayıcı bileklik takılmaktadır, lütfen hastanede yattığınız sürece bilekliğinizi çıkarmayınız.
Yataklı Kliniklerimizin işleyişi
• Hastanemize yatışı yapılan hastalar beraberlerinde terlik, pijama, bardak ve isteğe göre çatal, kaşık, tabak, peçete, diş fırçası vb. Kişisel eşyalarını getirebilirler.
• Hastanın tüm tetkikleri, hastanemiz personeli tarafından takip edilir ve dosyasında arşivlenir. Hasta yakınlarının sonuç takip etmeleri gerekmemektedir. Ayrıca tahlil ve tetkik sonuçlarının asılları hasta ve yakınlarına verilmemektedir.
• Çocuk psikiyatri kliniklerinde işleyiş farklı olup, konuyla ilgili klinik tarafından bilgi verilmektedir.
• Hastanın eğer yakını yoksa kıymetli eşyaları klinikçe teslim alınarak gerekli idari işlemler yapılır. Hasta ve/veya hasta yakınına eşyaların iadesi tutanakla yapılır.
Sevk işlemleri
Herhangi bir nedenle başka bir kuruma hastanız sevk edilecekse, hekim tarafından hastanın sevk formu düzenlenir uzman hekim tarafından kaşe imza yapıldıktan sonra hasta sevk bürosuna gidilerek yönlendirme yapılır. Yatarak ve ayaktan tetkik ve tedavi hizmeti alan tüm hastalar için aynı işlemler uygulanır.
Hastanemizde yapılamayan ileri tetkik ve tedavi için hastanın durumuna göre hasta sevk edilir. Sevk işlemi hekimin gerekli görmesi halinde 112 ambulans, ambulans helikopter veya hastanın kendi isteği ile hastaneden ayrılması halinde kendi imkanlarıyla sağlanır.
Hasta taburcu işlemleri
Taburculuğuna karar verilen hasta ve/veya hasta yakınıyla gerekli bilgilendirmeler yapılarak klinik sekreterine yönlendirilir. Hasta taburcu olurken yapılan bütün işlemlerin özeti olan epikriz raporunun bir nüshası hastaya mutlaka verilir. Lütfen taburcu olurken epikriz belgenizi (hasta çıkış özeti) almayı unutmayınız.
Hasta ve/veya yakınına hastaneden ayrılmadan diyeti, egzersizi, ilaçları vb. İle ilgili bilgi önce verilir. Taburcu işlemleri bittikten sonra hastaya işlemlerin bittiğine dair bilgi verilir. Taburcu olan hastanın kimlik tanımlayıcı bilekliği çıkartılır. Sosyal güvencesi olmayan ücretli hastaların ödemesi hasta çıkış işlemleri sırasında gerçekleştirilir.