İSG Haberleri
10 Eylül 2024

*29.11.2023 tarihinde hastanemiz toplantı salonunda Kasım ayı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) kurul toplantısını gerçekleştirdik.

İşveren Vekili / Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Musa KARABULUT başkanlığında toplanan kurulda;

-İş kazalarının değerlendirilmesi
-Yangın Önleme ve söndürme Sistemlerinin değerlendirilmesi
-Afet ve Acil Durum Değerlendirilmesi
-YORA (Yapısal Olmayan Risklerin Azaltılması)
-İSG eğitimlerinin ve periyodik sağlık taramalarının yapılması, konularının görüşüldüğü kurul toplantısı öneri, talep ve görüş alışverişiyle devam etti.

Çizgi

*İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) çalışmalarının koordineli yürütülmesi adına hastanemizin başhekimlik toplantı salonunda Başhekim Doç. Dr. Hasan ERGENÇ başkanlığında tüm hastane yöneticilerimiz ve İSG kurul üyelerinin katılımı ile İSG kurul toplantısı geçekleştirildi.

İSG Kurul toplantısında, hastane iklimlendirme ve soğutma merkezi, eczane, depo alanları, bahçe ve trafik akışı ile çatıda yapılan risk analizi ve sonuçları değerlendirildi ve görüşülen konular karara bağlandı. Gelecek İSG kurul toplantısı için hedefler belirlendi. Yapılacak düzeltici faaliyetler ile ilgili kararlar alınarak İSG kurul toplantısı sona erdi.

Çizgi

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak belirlenen Erişilebilirlik kriterlerini sağladığımız için ‘Erişilebilirlik Belgesi’ almış bulunmaktayız.

“Erişilebilirlik Belgesi” Sayın Valimiz Dr. Hülya Kaya tarafından Başhekimimiz Doç.Dr. Hasan Ergenç’e takdim edildi.

Yalova Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucunda “Erişilebilirlik Belgesi” almaya layık görüldü. Erişebilir hastane çalışmaları kapsamında Hastanede engelli vatandaşlarımız için otopark, engelli rampaları, hissedilebilir yüzey işaretleri,  krokiler ve tabelalar gibi düzenlemeler yapılmıştır.

Hastanemiz, Engelli bireylerin daha aktif bir şekilde hayata katılım sağlamalarına ve sağlık hizmetlerinden en verimli şekilde faydalanmalarına destek olacak düzenlemelerde bulunduğu için “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazandı.. Bu çalışmaları büyük bir özveri ile yerine getiren, sahayı karış karış gezip eksiklikleri yerinde saptayan ve hızlı bir şekilde aksiyon alan İş Sağlığı ve Güvenliği ekibimize Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak çok teşekkür ediyoruz.

Çizgi
Hastanemiz Çocuk sağlığı ve Hastalıkları Servis çalışanlarına, İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi ile işbirliği içerisinde çalışarak iş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünün oluşmasında üstün gayret, özveri ve titizlik içinde olan servisimize, Hastane Yönetimimiz tarafından Teşekkür belgesi takdim edildi.
  • iş sağlığı
  • teşekkür