20 Ocak 2022

Hastanemizde sağ böbreğinde kitle bulunan hastamıza sağ Laporoskopik Nefroktomi ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 72 yaşındaki Y.Y.  Sağ böbrek tümörü olan bayan hastamızın kanserli böbreği Sağ Radikal Nefrektomi ameliyatı ile çıkarıldı. Ameliyatı, Üroloji doktorlarımız Op.Dr.Deniz İPEK  ve Op.Dr.Süleyman Sıtkı URALOĞLU tarafından başarılı bir şekilde yapıldı. Ameliyat sonrası servise alınan hastamızın durumu çok iyi olup bir kaç gün içerisinde taburculuğu planlanmaktadır. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

“Laporoskopik Nefroktomi ameliyatı; karın içinin şişirilip aydınlatıldıktan sonra, optik bir cihazla gözlemleyerek hastalığa müdahale işlemidir. Halk arasında yanlış tabirde olsa kansız ya da bıçaksız ameliyat olarak bilinir. Daha küçük uçlu cerrahi bıçak ve aletler kullanılır. Bu operasyonlar kansız değildir, daha az kanama olur”. Bu Laporoskopik ameliyatlar üroloji bölümümüz tarafından da yapılmaya başlanmıştır. Bu ameliyata ihtiyacı olan hastalarımız daha önce çevre illere sevk edilirken, bu tür ameliyatların hastanemizde de yapılması gurur vericidir.

• ameliyat1.JPG
  • ameliyat2.JPG