Nasıl Randevu Alırım?
Alo 182 Aranarak; Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numarası verilir.
Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.
Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir.
Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.
Alo 182'nin yanı sıra "Online Randevu Sistemi" aracılığıyla da randevu alabilmektedir.
Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır.
Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir.
Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır.
Hesabınıza E-Devlet şifrenizi kullanarak da giriş yapabilirsiniz. İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.
Tahlil Sonuçlarımı Nasıl Öğrenebilirim?
Yaptırmış olduğunuz tüm tahliller ve sonuçlarını tarih ve açıklama bazında referans değerleri ile birlikte https://www.enabiz.gov.tr/ görebilirsiniz.
Plastik Cerrahi Nedir?
Plastik Cerrahinin bilinen büyük kısmını Estetik cerrahi oluştursa da aslında plastik cerrahi alanı içerisinde rekonstüktif cerrahi, el cerrahisi, kraniyofasiyal cerrahi, mikro cerrahi ve yanık tedavisi de yer almaktadır. Rekonstrüktif cerrahi ile vücut yüzeyindeki deri, deri altı ve kemikleri etkileyen edinsel ya da doğumsal tüm doku ve organ kaybının onarılması yer alır.
Plastik Cerrahi Hangi Hastalıklara Bakar?
Doğumsal ya da edinsel deformiteler ( Yarık dudak , yarık damak , doğuştan yapışık parmaklar)
Travma ve hastalıklar sonrası oluşan açık yaralar
Travma sonrası yüz kemiklerinde oluşan kırıklar ve cerrahi tedavisi
Cilt kanserleri ve cerrahi tedavisi
Elin travma sonrası işlevsel bozuklukları ve El Cerrahisi
Mikrocerrahi ( Doku nakilleri, sinir, damar onarımları)
Cilt benleri et benleri cerrahi tedavisi
Göz kapağı bozuklukları
Fonksiyonel ve şekil bozukluklarına neden olan yanık ve yara izleri
Plastik Cerrahı Burun Ameliyatı Yapar mı?
Plastik cerrahlar rinoplasti olarak bilinen burun estetiği ameliyatlarını gerçekleştirebilirler. Bu ameliyatlar, burunun şeklini, boyutunu veya işlevini düzeltmek veya kişinin estetik tercihlerini karşılamak için yapılır.
Kimler Plastik Cerrahiye İhtiyaç Duyar?
Plastik cerrahi, doğuştan gelen anomaliler, yaralanmalar veya cerrahi müdahalelerden kaynaklanan deformasyonları olan kişiler için uygundur.
Ameliyattan Sonra İyileşme Süreci Nasıldır?
İyileşme süreci hastadan hastaya değişir, ancak genellikle ameliyat sonrası dönemde dinlenmek, ilaçları düzenli kullanmak, yaranın temiz tutulması gibi önlemler alınır.
Plastik Cerrahi Risli midir?
Her cerrahi prosedürde olduğu gibi, plastik cerrahinin de bazı riskleri vardır. Bunlar enfeksiyon, kanama, anestezi reaksiyonları gibi komplikasyonları içerebilir. Ancak, bir uzmana danışarak riskleri önceden değerlendirmek önemlidir.
Yatış, Sevk ve Taburcu İşlemleri Nasıl Yapılmaktadır?
Hastanın poliklinikten yataklı tedavisine karar verilirse hekim hastanın yatışını bilgi sistemi üzerinden yapar. Hasta kimliği ve kimlik fotokopisi ile birlikte yatışı yapılan kliniğe giderek ilgili klinik sekreterine müracaat eder. Yatışı yapılan her hastamıza kimlik tanımlayıcı bileklik takılmaktadır, lütfen hastanede yattığınız sürece bilekliğinizi çıkarmayınız.
Yataklı kliniklerimizin işleyişi
• Hastanemize yatışı yapılan hastalar beraberlerinde terlik, pijama, bardak ve isteğe göre çatal, kaşık, tabak, peçete, diş fırçası vb. Kişisel eşyalarını getirebilirler.
• Hastanın tüm tetkikleri, hastanemiz personeli tarafından takip edilir ve dosyasında arşivlenir. Hasta yakınlarının sonuç takip etmeleri gerekmemektedir. Ayrıca tahlil ve tetkik sonuçlarının asılları hasta ve yakınlarına verilmemektedir.
• Hastanın eğer yakını yoksa kıymetli eşyaları klinikçe teslim alınarak gerekli idari işlemler yapılır. Hasta ve/veya hasta yakınına eşyaların iadesi tutanakla yapılır.
Sevk işlemleri
Herhangi bir nedenle başka bir kuruma hastanız sevk edilecekse, hekim tarafından hastanın sevk formu düzenlenir uzman hekim tarafından kaşe imza yapıldıktan sonra hasta sevk bürosuna gidilerek yönlendirme yapılır. Yatarak ve ayaktan tetkik ve tedavi hizmeti alan tüm hastalar için aynı işlemler uygulanır.
Hastanemizde yapılamayan ileri tetkik ve tedavi için hastanın durumuna göre hasta sevk edilir. Sevk işlemi hekimin gerekli görmesi halinde 112 ambulans, ambulans helikopter veya hastanın kendi isteği ile hastaneden ayrılması halinde kendi imkanlarıyla sağlanır.
Hasta taburcu işlemleri
Taburculuğuna karar verilen hasta ve/veya hasta yakınıyla gerekli bilgilendirmeler yapılarak klinik sekreterine yönlendirilir. Hasta taburcu olurken yapılan bütün işlemlerin özeti olan epikriz raporunun bir nüshası hastaya mutlaka verilir. Lütfen taburcu olurken epikriz belgenizi (hasta çıkış özeti) almayı unutmayınız.
Hasta ve/veya yakınına hastaneden ayrılmadan diyeti, egzersizi, ilaçları vb. İle ilgili bilgi önce verilir. Taburcu işlemleri bittikten sonra hastaya işlemlerin bittiğine dair bilgi verilir. Taburcu olan hastanın kimlik tanımlayıcı bilekliği çıkartılır.
Sosyal güvencesi olmayan ücretli hastaların ödemesi hasta çıkış işlemleri sırasında gerçekleştirilir.