Nasıl Randevu Alırım?
Alo 182 Aranarak; Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numarası verilir.
Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.
Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir.
Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.
Alo 182'nin yanı sıra "Online Randevu Sistemi" aracılığıyla da randevu alabilmektedir.
Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır.
Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir.
Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır.
Hesabınıza E-Devlet şifrenizi kullanarak da giriş yapabilirsiniz. İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.
Tahlil Sonuçlarımı Nasıl Öğrenebilirim?
Yaptırmış olduğunuz tüm tahliller ve sonuçlarını tarih ve açıklama bazında referans değerleri ile birlikte https://www.enabiz.gov.tr/ görebilirsiniz.
Kulak Burun Boğaz (KBB) Polikliniği Hangi Hastalıklara Bakmaktadır?
Kulak Burun Boğaz (KBB) Polikliniğimizde;
*Boğaz ağrısı
*Boğaz ağrısı
*Burun akıntısı
*Nezle
*İşitme kaybı
*Kulaktan kan gelmesi
*Burun eğriliği
*Burunda şekil bozukluğu
*Horlama
*Kulak iltihabı
*Saman nezlesi
*Sinüzit
*Tükürük Bezi Hastalıkları
*Uçuk
*Kulak ağrısına eşlik eden baş dönmesi
*Uzun süreli kulak akıntısı
*Baş dönmesi
*Çene eklem hastalıkları
*Kulak çınlaması
*Aft olan
Hastalar Muayene Edilmektedir.
Sinüzit Nasıl Belirti Verir?
Sinüzit probleminin başlıca belirtileri; burun tıkanıklığı, burun ve geniz akıntısı, uzun süre geçmeyen enfeksiyona bağlı hastalıklar, yüzde basınç hissi, baş ağrısı, gözlerde sulanma, diş ağrıları ve kaliteli uyku süreci yaşanmaması sonucunda gelişen konsantrasyon bozukluklarıdır.
Kulak Tüpü Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
Genellikle orta kulakta sıvı birikmesi probleminin kronikleşmesinde başvurulan kulak tüpü ameliyatı günümüzde oldukça güvenilir bir şekilde uygulanabilmektedir. Bu ameliyat genel anestezi uygulaması altında 10 dakika sürmektedir. Yerleştirilen kulak tüpünün iyi bir şekilde korunması için birtakım önlemler alınması gerekmektedir.
Geniz Eti Ameliyatı Sonrası Hastanede Kaç Gün Kalır?
Ameliyat sonrası hastanede yaklaşık 5 saat kadar kalınır. Sabah yapılan operasyonlarda öğleden sonra hasta taburcu edilir. Ameliyattan 1 gün sonra normal günlük yaşantıya dönülür.
Alerjik Rinit ve Burun Eti Şişmesi Nasıl Giderilir?
Yaşam kalitesini önemli ölçüde olumsuz etkileyen alerjik rinit problemi belirli zamanlarda akut duruma geçmektedir. Bunun yanı sıra hem burun eti teşhisi konulmuş hem de alerjik rinit problemi yaşayan hastalarda tedavi planlaması öncelikle alerjik rinit probleminin neden olduğu şikayetlerin ortadan kalıdırlması ile mümkün olabilmektedir. Daha sonra burun eti tedavisi uygulanmaktadır.
Kulak Zarının Delinme Nedenleri Nelerdir?
Kulak zarı delinme nedeni genellikle enfeksiyona veya yaralanmalara bağlı olarak meydana gelmektedir. Bununla birlikte kulak basıncında artışa neden olan darbe ve yaralanmalar, şiddetli patlama ve sesler, kulak kemiğinde kırılma, iğne gibi batıcı delici cisimlerin kulağa girmesi ile oluşan enfeksiyon, sualtı dalışlarında meydana gelen basınç, kulak kanalına çok sıcak, asitli sıvıların kaçması kulak zarının delinmesine neden olabilmektedir.
İşitme Kaybının Nedenleri Nelerdir?
En sık rastlanılan durumlardan biri televizyonun sesini normalden daha yüksek miktarda açmaktır. Gürültülü ortamlarda (restoranlar, kafeteryalar v.b.) ve telefonla konuşurken normal bir şekilde iletişime devam edebilme ile ilgili sorunlarla karşılaşılması da çok sık görülür.
Ağız Yarası (Aft) Nedir?
Ağız yarası değişik sebeplerle ortaya çıkabilir. Sıradan virütik ve bakteriyel enkesiyonlar, vitamin ve mineral yetmezlikleri, ağır stresler, travmalar (ısırma, protez, yanık...), kronik tahriş (sigara, tütün, alkol...), spesifik hastalıklar, otoimmün hastalıklar ve tümörler ağız yarasına sebep olabilir. Sürekli tekrarlayan ve geçmeyen ağız yaralarının tümör ve kronik hastalıklar yönünden araştırlması gerekir.
Dış Kulak Yolu Enfeksiyonu (Otitis Eksterna) Nedir?
Dış kulak yolu enfeksiyonları viral, bakteriyel ve fungal sebeplerle ortaya çıkabilir. Sıcak ve nemli ortam, kirli deniz ve havuzdan oluşan bulaşmalar, dış kulak yolunun sert cisimlerle kaşınması, kontrol altına alınmamış diabet ve immün yetmezlikler hastalığın ortaya çıkmasına sebep olabilir. Dış kulak yolu cildi altında yetrince destek doku olmadan direkt kemik yapıya yapıştığı için enfeksiyonu şiddetli ağrı ile seyreder. Ağrı genellikle orta kulak enfeksiyonundan daha fazladır. Kulak tıkanıklığı ve akıntısı diğer şikayetleri oluşturur. Ağızdan verilen antibiyotikler genellikle hastalığı kontrol altına alamaz. Dış kulak yolunun çok titiz bir şekilde temizlenmesi ve sonrasında enfeksiyonun sebebine göre antibiyotikli, steroidli veya mantar etkenlerine yönelik lokal damlaların uygulanması tedavinin temelini oluşturur. Diabeti ve immün yetmezliği olan hastalarda dış kulak yolu enfeksiyonu kontrolden çıkıp, orta ve iç kulak ve beyine yönelik ciddi komplikasyonlara sebep olabilir. Bu hasaların yatırılarak yakından takibi gerekir.
Baş Dönmesi (Vertigo) Nedir?
Baş dönmesi hastanın, kendisinin veya etrafındaki nesnelerin döndüğünü hissetmesidir. Baş dönmesi bir hastalık değildir. Çeşitli hastalıklarda ortaya çıkan bir belirtidir. Yukarı, aşağı, sağa, sola, öne ve arkaya olan hareketleri algılayan periferik denge organımız iç kulakta bulunmaktadır. Denge hissinin oluşmasında ayrıca beyincik, gözler, kaslardan, tendonlardan ve omurilikten gelen derin duyular da katkıda bulunur. Dolayısı ile baş dönmesi birden çok organı ilgilendiren hastalıklar sebebiyle ortaya çıkabilir. Kulak kaynaklı olarak iç kulağı tutan virütik ve bakteriyel hastalıklar, Meniere hastalığı, iç kulağın kan akımı bozuklukları, hareket hastalığı, iç kulak sıvısının orta kulağa kaması, iç kulaktaki denge kanallarında istenmeyen kristallerin oluşması, bazı cerrahi yaklaşımlar gibi durumlar baş dönmesine sebep olabilir. Kulak kaynaklı baş dönmeleri genellikle çok şiddetlidir ve bulantı kusmada eşlik eder. Baş dönmesi genellikle günlük aktiviteleri engelleyecek şiddettedir. Bunun haricinde migren atakları baş dönmesi ile birlikte seyredebilir. Beyin ile ilgili tümörler ve dejeneratif hastalıklar, beyin kanaması veya kan akımı bozuklukları, kalp hastalıkları, tansiyon değişiklikleri, vitamin yetmezlikleri, kansızlık, sistemik hastalıklar da baş dönmesi veya dengesizlik yapabilir. Baş dönmesinin standart bir tedavisi yoktur. Tedavi altta yatan sebebe göre şekillendirilir. Basit bir baş manevrasından değişik ilaç tedavileri, egzersizler ve ameliyatlara kadar uzanan farklı yaklaşımlara gerek duyulabilir.
Sinüzitin Kalıcı Tedavisi Mümkün müdür?
Sinüzitin kalıcı tedavisi mümkündür. Öncellikle yapacağımız medikal dediğimiz ilaç tedavileri ve bazı alerji tedaviler ile sinüzitin önüne geçebiliriz.
Ancak bunlar etkili olmadığında, yapılacak olan sinüzit ameliyatı, sinüzitten kalıcı olarak kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Burada vurgulanması gereken en önemli nokta, sinüzit ameliyatlarından sonra ilaç tedavisine devam edileceği ve özen gösterilmesidir. Eğer, özen gösterilmezse sinüzit tekrarlayabilir ve yaptığımız ameliyatın sonucunda etkili bir başarı elde edemeyebiliriz.
Kimler Burun Estetiği Olabilir?
Burun fonksiyonlarında problem yaşayan, rahat nefes alamayan kişiler, burnun dış görünüşünden memnun olmayan kişiler ya da her ikisinden de şikayeti olan kişiler burun ameliyatı için uygun adaylar olabilir.
Ayrıca;
Burun kemiğinde kayma/eğrilme (deviasyon) nedeniyle nefes almakta zorluk çekenler,
Alt burun etlerinde(konka) büyüme olanlar,
Burun çatısında daralması olanlar (valv daralması),
Burun içinde polip olanların da burun ameliyatı ile tedavileri mümkün olabilmektedir.
Yatış, Sevk ve Taburcu İşlemleri Nasıl Yapılmaktadır?
Hastanın poliklinikten yataklı tedavisine karar verilirse hekim hastanın yatışını bilgi sistemi üzerinden yapar. Hasta kimliği ve kimlik fotokopisi ile birlikte yatışı yapılan kliniğe giderek ilgili klinik sekreterine müracaat eder. Yatışı yapılan her hastamıza kimlik tanımlayıcı bileklik takılmaktadır, lütfen hastanede yattığınız sürece bilekliğinizi çıkarmayınız.
Yataklı kliniklerimizin işleyişi
• Hastanemize yatışı yapılan hastalar beraberlerinde terlik, pijama, bardak ve isteğe göre çatal, kaşık, tabak, peçete, diş fırçası vb. Kişisel eşyalarını getirebilirler.
• Hastanın tüm tetkikleri, hastanemiz personeli tarafından takip edilir ve dosyasında arşivlenir. Hasta yakınlarının sonuç takip etmeleri gerekmemektedir. Ayrıca tahlil ve tetkik sonuçlarının asılları hasta ve yakınlarına verilmemektedir.
• Hastanın eğer yakını yoksa kıymetli eşyaları klinikçe teslim alınarak gerekli idari işlemler yapılır. Hasta ve/veya hasta yakınına eşyaların iadesi tutanakla yapılır.
Sevk işlemleri
Herhangi bir nedenle başka bir kuruma hastanız sevk edilecekse, hekim tarafından hastanın sevk formu düzenlenir uzman hekim tarafından kaşe imza yapıldıktan sonra hasta sevk bürosuna gidilerek yönlendirme yapılır. Yatarak ve ayaktan tetkik ve tedavi hizmeti alan tüm hastalar için aynı işlemler uygulanır.
Hastanemizde yapılamayan ileri tetkik ve tedavi için hastanın durumuna göre hasta sevk edilir. Sevk işlemi hekimin gerekli görmesi halinde 112 ambulans, ambulans helikopter veya hastanın kendi isteği ile hastaneden ayrılması halinde kendi imkanlarıyla sağlanır.
Hasta taburcu işlemleri
Taburculuğuna karar verilen hasta ve/veya hasta yakınıyla gerekli bilgilendirmeler yapılarak klinik sekreterine yönlendirilir. Hasta taburcu olurken yapılan bütün işlemlerin özeti olan epikriz raporunun bir nüshası hastaya mutlaka verilir. Lütfen taburcu olurken epikriz belgenizi (hasta çıkış özeti) almayı unutmayınız.
Hasta ve/veya yakınına hastaneden ayrılmadan diyeti, egzersizi, ilaçları vb. İle ilgili bilgi önce verilir. Taburcu işlemleri bittikten sonra hastaya işlemlerin bittiğine dair bilgi verilir. Taburcu olan hastanın kimlik tanımlayıcı bilekliği çıkartılır.
Sosyal güvencesi olmayan ücretli hastaların ödemesi hasta çıkış işlemleri sırasında gerçekleştirilir.