"5 MAYIS EL HİJYEN GÜNÜ" KAPSAMINDA STANT KURDUK.
06 Mayıs 2024

Enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde, hastalıklardan korunmada ve antibiyotiklere direnç gelişmesinin önlenmesinde en etkili yöntem el yıkamadır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü olarak belirlenmiştir. Ana sloganı “Yaşam Kurtarın; Elinizi Temizleyin” olan 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü’nde bu yıl “El hijyeni hakkındaki bilgilerin paylaşılması neden hala bu kadar önemli?” sorusu yanıtlanıyor.

Hastane İdaremizin ve Enfeksiyon Kontrol Hemşirelerinin öncülüğünde “ 5 Mayıs El Hijyen Günü” farkındalığını arttırmak için Hastanemizde stant açılmış olup, sağlık çalışanlarına, hasta ve hasta yakınlarına el hijyenin önemi ilgili bilgi verilmiş, broşürler dağıtılmıştır. Ayrıca hastane kreşi de ziyaret edilerek çocuklara el yıkamanın öneminden bahsedilmiştir.