Klinikten Haberler
25 Kasım 2023

Hastanemizde Göğüs Hastalıkları Bölümünde Bronkoskopi cihazı ile vatandaşlarımıza özellikli hizmet vermeye devam ediyoruz. Uzm.Dr.Deniz UYSAL ve Uzm.Dr.Neslihan KÖSE KABİL doktorlarımız Bronkoskopi cihazı ile yapılan işlemlerin ne kadar önemli olduğunu ifade etti. Hekimlerimiz; "Nasıl Endoskopiyle mideye girip bakılıyorsa, Bronkoskopi cihazıyla burun veya ağızdan geçerek hem sağ, hemde sol akciğeri ayrıntılı bir şekilde inceleyebiliyoruz. Bu akciğerde herhangi bir tümör var mı, herhangi bir kötü kanser oluşumu var mı onları inceliyoruz parça alabiliyoruz. Tedaviye cevap vermemiş zatürre hastalarından örnek alıp, o örneğin sonucuna göre tedavi başlatabiliyoruz. Yine nadir görülen bazı akciğer hastalıklarında oradan yıkama sıvısı alıp, onu patolojik olarak inceledikten sonra sonuca göre tedavi başlayabiliyoruz. Hastanın akciğerlerine yabancı bir cisim kaçması durumunda ölümcül sonuçlar doğurabiliyor ve bu cihazla girip o yabancı cisimleri çıkarabiliyoruz.

• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Dünya KOAH günü kapsamında hasta, hasta yakını, çalışanlarımız ve öğrencilerimize Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Uysal tarafından KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) bilgilendirme sunumu yapıldı.

Göğüs hastalıkları servisimiz hasta ve hasta yakınlarına broşür dağıtıp, bilgilendirmelerde bulunmuşlardır.

• 1.jpg
  • 5.jpg
  • 2.jpg
  • 6.jpg
  • 3.jpg
  • 7.jpg
  • 4.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg
  • 10.jpg
  • 12.jpg
  • 14.jpg
  • 15.jpg

Hastanemizde “Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında farkındalık oluşturmak amaçlı ile Stant kurulmuştur.
Etkinlik kapsamında standımızı ziyaret eden Hasta ve yakınlarına bilgilendirmeler yapılarak, kanser hastalığına karşı toplumu bilinçlendirmek ve kanserde erken teşhisin önemine vurgu yapmak amacıyla hazırlanan el broşürleri dağıtıldı.
“Akciğer kanserinin bilinen en büyük sebebi sigaradır”. Akciğer kanserine yakalanan hastaların 5’te 4’ü sigara içicisidir.
“ERKAN TANI HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR”
Göğüs Hastalıkları doktorlarımızın değerli bilgilendirmeleri ve destekleri için teşekkür ediyoruz.
  • akciğer1.JPG
  • akciğer3.JPG