Hastanemizde Yeni Bir Beyin Ameliyatı Daha Gerçekleştirildi

Beyin ve Sinir Cerrahisi Doktorumuz Ali Rıza Özcan tarafından ilk defa Nöronavigasyon-Mikro Cerrahi yöntemiyle Beyincik tümörü ameliyatı yapıldı. Hastanemiz Beyin Cerrahi polikliniğine 10 gündür baş dönmesi ve yüzde eğrilme şikayeti ile başvuran 56 yaşındaki M.S.E. adlı hastamız yapılan tetkiklerinde beyinciğin sol yarısında 4 cm büyüklüğünde ve beyin sapına baskı yapan tümör tespit edildi. Hastanemiz bünyesinde ilk defa Operatör Dr. Ali Rıza Özcan tarafından yapılan nöronavigasyon-mikro cerrahi yöntemiyle tümör tamamen çıkarıldı. (Nöronavigasyon; ameliyat esnasında tümörün yerleşimini ve doğru giriş noktasını gösteren operasyonu kolaylaştıran; operasyonu hasta için konforlu hale getiren bir sistemdir.) operasyon sonrası baş dönmesi ve yüzde eğrilme şikâyetinde düzelmeler tespit edildi. Ciddi hayati tehlikesi olmasına rağmen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturulup şifa ile taburcu edildi.

• beyin1.jpg
  • beyin2.jpg