Hastanemizde yine bir ilk yaşandı.

Hastanemizde yine bir ilk yaşandı. Üroloji Uzmanımız Opr.Dr.Deniz İPEK, hastanemizde ilk kez uygulanan laparoskopik (kapalı) yöntemle böbrek ameliyatı yaptı. Hastanemizde Laparoskopik (kapalı) yöntemiyle çalışmayan böbreği alınan 35 yaşındaki R.M yabancı hasta sağlığına kavuştu.

hastanemizde kapalı yöntemle çalışmayan böbreğin alındığını söyleyen Başhekim Uzm.Dr.Recep HACI "Bundan sonra başka bölgelerde hangi ameliyatlar yapılıyorsa burada da yapılacaktır." dedi. Hacı, Hastamız gayet sağlıklı ameliyatı yapan ekibe teşekkür ediyorum. Hastanemizde tıbbi cihaz eksikliği ne varsa hepsini tespit edip tedarik etmekteyiz.

Üroloji Uzman Dr.Deniz İPEK "Ameliyatımız laparoskopik (kapalı) ameliyatı, Normalde böbrekleri çalışmayan, ya da böbrekte kanser bulunan veya doğuştan böbrek küçük olan hastalarda böbreğin alınması gerekiyor. Bu durumlarda açık cerrahi ya da laparoskopik cerrahi yapılabilir. Biz burada ilk defa laparoskopik cerrahiyi denedik ve başarılı olduk. Çalışmayan böbreğin tamamını laparoskopik cerrahi yöntemle aldık. Bu ameliyatın açık cerrahiye en önemli üstünlüğü açık cerrahide böbreğin dışarı alınması için yaklaşık 35 cm'lik kesinin yerine sadece 3 adet 1 cm'lik deliklerden yapılmasıdır. Bu nedenle ameliyat sonrası hastanın ağrı şikâyeti çok az olmakta ve hasta 1 ya da 2 gün içinde taburcu edilebilmektedir. Hasta bir hafta gibi kısa bir sürede de günlük işlerine dönebilmektedir.

Hasta R.M (35) ise "Açık ameliyat olacağımı, ameliyatın çok açılacağını düşünüyordum ama küçük bir açılmayla güzel bir şekilde böbreğim alındı. Fazla acı da hissetmedim, çok memnunum. Böyle başarılı bir ekip beni ameliyat ettiği için şuan kendimi gayet sağlıklı hissediyorum. Bu yüzden herkese çok teşekkür ederim." diye konuştu.