Hastanemizde 2019 yılında Diyabet Okulumuz 210 hastamıza Diploma verdi

HASTANEMİZDE DİYABET OKULU 2019 YILINDA 210 HASTAYA DİPLOMA VERDİ.
Diyabet bireyin ve ailesinin yaşamını çeşitli boyutları ile etkileyen, zorunlu yaşam tarzı değişikliklerini gerektiren, komplikasyonları nedeni ile yaşam kalitesini azaltan ve bu etkileri ile yaşam boyu süren bir hastalıktır. Yaşam boyu sürecek bu hastalık ile ilgili eğitimler önem arz etmektedir. Diyabet tedavisinde eğitimin yeri çok önemlidir. Diyabet eğitimi; diyabetli bireylerin diyabeti, diyabetin yaşamları üzerindeki etkilerini ve davranışlarını nasıl değiştireceklerini ayrıntılı bir şekilde kavramalarını sağlar.
2019 yılı Diyabet Eğitim Polikliniğine doktorlarımız tarafından yönlendirilerek başvuran 1852 hastadan 210 tanesi diyabet okulu programlarına katılarak eğitimlerini tamamlamış Diyabet Okulu Diploması almaya hak kazanmıştır. Eğitimlerimizde Endokrinoloji Uzman Doktoru Müge ÖZCAN, Diyabet Eğitim Hemşiresi Derya TAŞÇI, Uzman Diyetisyen Mert AŞiT ve Fizyoterapistlerin katılımıyla; Diyabet hastalığının başlangıcından, risk faktörlerine, tedavisine, komplikasyonlarına ve bunlardan nasıl korunacağına, ayaklarına ve genel sağlığına nasıl dikkat etmesi gerektiğine, beslenmesine, fiziksel aktivite ve egzersizin önemine, kısacası olumlu yaşam tarzı değişikliklerini nasıl hayata geçireceklerine dair tüm konularda bilgiler verilmektedir.
Diyabeti öğrenmek bu hastalığı %50 oranda tedavi etmektir. Bu kapsamda Hastanemiz Diyabet Okulu Eğitimi 2020 yılında da devam edecektir.

• EO4haAyW4AAkNj5.jpg
  • EO4haA6X0AEUdMj.jpg