Hastanemizde KBRN Tatbikatı Başarılı Bir şekilde Gerçekleştirildi.

Hastanemizde yapılan Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) kaza tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Tatbikatta Kocaeli - Yalova istikametinde yol alan bir tankerin Çiftlikköy Köprüsünde yan yattığı ve tankerden duman sızıntısı olduğu tespit edildiği senaryosu uygulandı. Tatbikata Yalova Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ( UMKE-112), Yalova Belediye Başkanlığı, Çiftlikköy Belediye Başkanlığı, İtfaiye Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve  Hastanemiz Başhekimliği katıldı.

Senaryo gereği 112’ye gelen kaza ihbarı üzerine, 112 ambulansı, AFAD, İtfaiye ekibi ve UMKE KBRN timi olay yerine gönderilerek vakaya müdahale etti. AFAD ve İtfaiye ekibi olay yerinde yaralı olan tanker şoförüne müdahale ederek, dekontaminasyonu sağlandı ve UMKE KBRN timine teslim edildi. Gerekli müdahalenin yapılması üzerine 112 ambulansı ile Hastanemize ulaştırıldı. Olay yerinde bulunan ve kendi imkanları ile Acil Servise ulaşan yaralılar hastane içerisinde gerekli triaj alanından geçirilerek KBRN Ünitesine alındı, temizlendikten sonra İzolasyon alnında bir süre gözlemleri devam ettirildi. Olay, eş zamanlı olarak İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Kriz merkezine de bildirildi.

Hastanemiz Afet Yönetimi tarafından düzenlenen tatbikat başarılı bir şekilde sonlandırıldı.

• KBRN1.jpeg
  • KBRN2.jpeg