Hastanemize Yeni Bronkoskopi Cihazı Alındı

Hastanemiz Göğüs Hastalıkları bölümüne alınan Bronkoskopi cihazı hizmet vermeye başladı. Hastanemiz Başhekimi Uzm.Dr.Recep HACI alınan yeni  Bronkoskopi cihazının kurulumunun ardından ilk hastamızı aldık. Bundan sonrada hasta çıktıkça işlemlerini burada yapmaya devam edeceğiz. Daha önceden bu tür hastalarımızı İl dışına sevk ediyorduk artık sevk gereği kalmadı.
"Göğüs hastalıkları bölümünde yaptığımız bu hizmet diğer branşlarımızda da devam etmektedir. Halkımıza kaliteli hizmet sunmak ve devamını getirmek için buradayız." dedi. Göğüs hastalıkları uzman doktorlarımız Bronkoskopi cihazının Göğüs hastalıklarının vazgeçemediği cihazlardan biri olduğunu belirttiler.
Cihazın hizmete girmesiyle önemli bir eksiğin kapatıldığını belirten doktorlarımız, şunları söylediler: "Nasıl Endoskopiyle mideye girip bakıyorsak, Bronkoskopi cihazıyla burun veya ağızdan geçerek hem sağ, hemde sol akciğeri ayrıntılı bir şekilde inceleyebiliyoruz. Bu akciğerde herhangi bir tümör var mı, herhangi bir kötü kanser oluşumu var mı onları inceliyoruz. Varsa onlardan parça alabiliyoruz. Tedaviye cevap vermemiş zatürre hastalarından örnek alıp, o örneğin sonucuna göre tedavi başlatabiliyoruz. Yine nadir görülen bazı akciğer hastalıklarında oradan yıkama sıvısı alıp, onu patolojik olarak inceledikten sonra sonuca göre tedavi başlayabiliyoruz. Hastanın akciğerlerine yabancı bir cisim kaçması durumunda bu ölümcül sonuçlar doğurabiliyor ve bu cihazla girip o yabancı cisimleri çıkarabiliyoruz akciğerden. “Yani hayat kurtarıcı özelliği olan bir cihaz."

• IMG_4549.JPG
  • IMG_4569.JPG