Hastanemizde İlk defa Kapalı Kulak Ameliyatı Yapıldı

Hastanemizde ilk defa Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Ertuğrul KİBAR tarafından kapalı kulak ameliyatları yapılmaya başlandı. Kulak zarında delik olan, 2- 3 yıldır işitme azlığı ve iltihabi kulak akıntısı sebebiyle hastaneye başvuran hastaya, Hastanemizde ilk kez uygulanan Endoskopik Timpanoplasti ameliyatıyla sağlığına kavuştu. Kulak zarının delik olması, tekrarlayan kulak enfeksiyonlarına ve ilerleyen işitme kaybına neden olan bir rahatsızlıklar için kullanılan cerrahi tedaviler bulunmaktadır. Hastanemizde uygulanmaya başlanan “Endoskopik Timpanoplasti” ameliyat tekniği ile dışarıdan kesi yapılamadan (kapalı yöntem kullanılarak ) kulak zarının onarımı, zarar görmüş kulak kemikçikleri ve işitme kayıpları düzeltilebilmektedir. Bu teknikle ameliyat sonrasında hastalarımızın ağrı problemi ve hastanede kalış süresi ciddi şekilde azalmakta, iyileşme süreci açık ameliyatlara nazaran daha hızlı olmaktadır. Hastamıza geçmiş olsun der sağlıklı günler dileriz.

kbbameliyat.png