21 - 28 Nisan EBELER HAFTASI

21-28 NİSAN EBELER HAFTASI

Evlerde veya Sağlık Kuruluşlarında kadınlarımızın hamilelik sürecinde sağlık kontrollerini yapan, hekim olmayan yerlerde doğum yaptıran, hastanelerde doğum sırasında hekime yardımcı olan, yeni doğum yapan annenin doğum sonrası bakımını yapan, aile planlaması, ana-çocuk sağlığı konularında kadınlarımızı eğiten, onlara yol gösteren, sağlık kuruluşlarında çocuklarımızın aşılarını yapan ebelerimiz, yerine getirdikleri bu kutsal görevle sağlık camiamızın vazgeçilmez temel taşlarındandır.

En heyecanlı, en zor günümüzde, umudumuza, geleceğimize uzanan, dünyaya merhaba diyenleri karşılayan elleri, insanlığa uzanan dost elidir ebelerimiz.

Doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası yaptıkları hizmetlerle sağlıklı toplumların oluşmasında büyük katkıları olan ve yurdumuzun her köşesinde büyük bir özveriyle çalışan tüm ebelerimizin 21-28 Nisan Ebeler Haftasını kutlar, görevlerinde başarılar dilerim.

Uzm.Dr. Recep HACI
Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi