HASTANEMİZDE MASABAŞI HASTANE AFET PLANI (HAP) GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
26 Nisan 2024

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 2024 yılı (HAP) Hastane Afet Planında yer alan ve yılda bir kez yapılması gereken masabaşı tatbikatı 26.04.2024 tarihinde başarıyla uygulandı.

Masa başı tatbikat senaryosu olarak ilimiz de merkez üssü Çınarcık ilçemiz olan büyük çaplı bir depremin (6.9 şiddetinde) meydana gelmesi ile hastanemiz afet planında görevli ekiplerin olaya müdahalesi planlandı. Depremin olmasından kısa bir zaman sonra toplanan hastane afet planında görevli ekipler hastane afet yöneticisi başkanlığında, operasyon, planlama, lojistik, halkla ilişkiler, kurumlar arası koordinasyon, iş güvenliği uzmanı, tıbbi etik kurulu ve finans ekibi olarak dakika dakika yaşanan gelişmelerle ilgili strateji geliştirerek hastanenin hizmetlerinin sürdürülmesinin devamını sağlamışlardır. Oldukça başarılı ve öğretici geçen tatbikatta görev alan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.