Yalova Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu (Heyet)
31 Mayıs 2021

YALOVA DEVLET HASTANESİ SAĞLIK KURULU (HEYET)

Bilgilendirme ve Rıza

• Sağlık Kurulu/Rapor almak için Sağlık Kurulu/Rapor birimine başvurunuz.
  • Engelli Sağlık Kurulu Raporu için 182 yi arayarak randevu alınmalıdır.

·    Herhangi bir resmi kurumdan evrak  ile gönderilen hastalar randevu almadan heyet günü müracaat edebilmektedir.

• Yalova Devlet Hastanesi nde;  Engelli (randevulu) , Silah Ruhsatı zel Güvenlikİşe GirişOkula GirişEvlilik,  Gemi AdamıAkli Meleke-Vasi Raporu (Psikiyatri uzmanına bağlı)  Tek Hekim İşe-Okula Giriş ve Sürücü Raporları verilir. .

Sağlık Kurulu İşlemleri

·    Hastaların Sağlık Kuruluna gelirken yanlarında hastalıklarıyla ilgili belgeleri (tahlil sonucu, radyoloji raporu, patoloji raporu, ilaç muafiyet raporu vb. ) getirmeleri gerekmektedir.

• Rapor işlemleri sabah saat 09:00 da başlamaktadır. Saat 15:00 e kadar muayenelerini  tamamlayan hastaların evrakları teslim alınır. Muayenelerini  tamamlayamayanlar bir sonraki Heyet  gününde işlemlerine devam edebilmektedirler.
  • Heyette görülmesi gereken hastalar Perşembe günleri saat 13.30 da Kurul odası önünde hazır bulunmalıdır. Rapor alma zamanı kurul sonrası tarafınıza bildirilecektir.

·      Rapor sonuçları hastanın kendisine veya birinci dereceden yakınına (Soyadı aynı olana) verilmektedir.

·      Resmi kurumlardan evrak ile gönderilen hastaların raporları posta yolu ile evrakların geldiği kuruma gönderilmektedir.

• 18 yaşından küçük hastalar için Çocuk Psikiyatri bölümü hastanemizde bulunmadığından eğitim rehabilitasyon raporu düzenlenememektedir.
  • 18 yaşından küçük hastaların engelli rapor için anne ve baba refakatinde başvuru yapabilmektedir. Anne ve baba nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
  • Sağlık Kurulu/Rapor bankosunda kayıt ve sonra vezne ye ücreti ödeyip (Engelli  raporu hariç) ilgili bölümlere muayeneye gidiniz.
  • Muayene, konsültasyon ve tetkik farklılıkları nedeni ile ücretlerde farklılıklar olabilir.
  • Hasta muayene sorumlulukları nedeni  ile  Sağlık Kurulu/Rapor muayeneleri  ilgili hekimin  müsait olduğu zamanda yapılır. Hasta muayenesi yapılırken lütfen içeriye girmek için ısrar etmeyiniz. Hasta ekranından daveti bekleyiniz.
  • Doktorunuzun istediği ilave uzman muayenesi, tetkik ve testler için tekrar Sağlık Kurulu (kayıt) ve vezneye (ücret) müracaat sonrası ilgili bölümlere gidiniz. Gemi Adamı Sağlık Raporu için ilave olarak madde bağımlılığı testleri istenir ve gerekli numune (idrar-kan) yardımcı sağlık personeli refakati ve gözetiminde alınır. Gemi Adamı Sağlık Raporu için saat 10.00 a kadar aç karnına gelinmelidir.
  • Doktorunuz gerekli gördüğü ilave ileri tetkik ve testleri Eğitim ve Araştırma hastanelerinde yaptırmanızı isteyebilir.
  • Müracaat ve Ücretler  (SGK tebliği,  muayene, konsültasyon ve tetkik farklılıkları nedeni ile ücretlerde farklılıklar olabilir.)
  • Engelli randevusu alan hastalar için Kronik hastalıkları olan hastaların hastanemizde kayıtları olmadığı durumlarda hastanemizde düzenli kontrol ve takip sonrası engelli raporu düzenlemesi gerekebilir (süreli rapor verilir , düzenli poliklinik kontrolü ve takibi istenir sonucunda kensin karar verilebilir)
  • Hastanemizde çocuk hastalıkları dışında branş çocuk muaynesine gelen durumlarda (çocuk psikiyatri, çocuk nöroloji, çocuk kardiyoloji, çocuk nefroloji vb durumlar) ileri merkeze sevki gerekebilir.Onkoloji ve ramotoloji hastanemizde bulunmayan branşlar için ileri merkezlere sevki gerekebilir.